Nieuws

Terug

Patiënten met reuma en fibromyalgie gebaat bij gezonde voeding

– 13 december 2017
  • gezonde voeding

Mensen die lijden reuma, fibromyalgie en MS kunnen mogelijk hun klachten verminderen door anders te eten.

Dit blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut onder 120 reuma- en 180 MS-patiënten. Het vermijden van bewerkt voedsel, suikers en koolhydraten zou kunnen zorgen voor minder vermoeidheid en minder klachten bij het dagelijks functioneren, meldt Skipr. Het aanpassen van het voedingspatroon ging volgens de richtlijnen van voedingsconcept Voeding Leeft. Deze stichting ontwikkelt leefstijlprogramma's over gezonde voeding. De onderzoekers van het Louis Bolk Instituut wilden de haalbaarheid en waardering van Voeding Leeft testen en de patiënten laten ervaren wat betere voeding voor hen kan doen. Deelnemers die minder suiker en koolhydraten aten, voelden zich gezonder. Ook reumapatiënten zagen een verbetering in hun dagelijks functioneren, zowel tijdens als na het voedingsonderzoek. De deelnemers geholpen kregen door middel van bijeenkomsten, een online community en informatiefolders hulp bij de invoering van het nieuwe voedingspatroon. Volgens de onderzoekers zorgde de groepsopzet ervoor dat het grootste deel van de patiënten zich goed aan de richtlijnen hield.

bron: www.nationalezorggids.nl

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact