Boeken

De F.E.S. heeft  op deze pagina een aantal boeken bij elkaar gezet die interessant kunnen zijn voor mensen met fibromyalgie en hun omgeving. Het zijn niet alleen boeken die inhoudelijk over fibromyalgie gaan, maar ook over alles wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk kunnen slapen, darmproblemen of omgaan met vermoeidheid.

Van iedere bestelling via de link naar bol.com gaat een percentage naar de vereniging. Dank!

 

  

Iedereen slaapt: Alles wat we willen weten over onze nachtrust

Auteur Ysbrand van der Werff

Iedereen slaapt vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kun je misschien leren hoe je van een slechte een goede slaper wordt.

Bestellen

 

 

  

Hap Slik Weg: Alles wat je eigenlijk niet wilde weten over je spijsvertering

Auteur Mary Roach

In Hap Slik Weg wordt de lezer meegenomen op een spannende en leerzame tocht door ons maag-darmkanaal. Dit boek staat vol met creatieve woordspelingen en verhelderende feiten. Hap Slik Weg is verplichte kost voor wie houdt van de inwendige mens en van merkwaardige wetenschap. 

Bestellen

   

 

 

Pijn is persoonlijk

Auteur: Marleen Schefferlie

'Pijn is persoonlijk' van Marleen Schefferlie is zowel haar eigen 'pijn-cv' als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fybromyalgie en andere chronische pijn. Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken.

Bestellen

 

 

Leven met fibromyalgie

Auteur: Sjoukje Okma

Duidelijk boek dat veel antwoorden geeft op vragen over fibromyalgie. Ook voor partners en familie. Je leest o.a. over Fibromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn en het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten.

Bestellen

 

 

Dokter is ziek - als patiënt zie je hoe zorg beter kan

Auteur: Gonny ten Haaft

In haar boek ‘Dokter is ziek’ doet Gonny ten Haaft op een duidelijke en prettige manier verslag van haar gesprekken met zieke artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen als patiënt en het ziek-zijn.

Bestellen

 

 

Uit de schaduw een andere kijk op cvs en fibromyalgie

Auteur: Diane Vandevenne

'Uit de schaduw - een andere kijk op CVS en fibromyalgie' is eenblikopener en out-of-the box benadering van de problematiek van fibromyalgie, een invalshoek die een opening wil maken naar een diepgaander begrijpen.

Bestellen

 

 

Lieve Help! Steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed.

Auteur: Ana Raymann

Het beste hulpboek over relaties voor iedereen die zelf, of in zijn omgeving, te maken heeft met chronische pijn.

Bestellen

 

 

Vermoeidheid de Baas

Auteur: Frits Winter

Maak je leven simpel. Stel realistische, aantrekkelijke doelen, kies met behulp van dit boek de juiste methode en ga er (weer) voor. Succes en dus energie verzekerd! 

Bestellen

 

 

Reuma & alternatieve behandelmethoden

Auteur: Hans Rasker

In deze editie zijn de laatste ontwikkelingen en inzichten verwerkt. Daarmee is Reuma & Alternatieve behandelmethoden het meest complete overzicht voor behandelaars en reumapatiënten en hun omgeving. 

Bestellen

 

 

Ikook met reuma

Auteur: Els van Buuren

Ikook met reuma bevat tal van recepten die het immuunsysteem een oppepper kunnen geven. Daarnaast bevat het voedingstips en allerlei praktische handreikingen op het gebied van voeding en voedselbereiding.

Bestellen

 

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging